• Meer dan 47.000 tevreden klanten gingen u voor
  • 4,8 van 5 sterren
Professioneel advies en flexibele opties voor al je opslagbehoeften.

Ontdek welk formaat opslagruimte je nodig hebt

Dagelijks in ons contact met klanten merken we dat onze klanten het heel moeilijk vinden om het formaat in te schatten. In deze blog geven onze ervaren opslagspecialisten de beste tips om uw opslagbehoefte te bepalen door hun jarenlange ervaring! 

Ontdek welk formaat opslagruimte je nodig hebt

De beste manier om het formaat te bepalen: 

Het goed inventariseren van de inboedel is verreweg de beste manier om dit te doen, dit inventariseren kan op 3 manieren gebeuren: 

  1. Gedetailleerde inboedellijst maken
  2. Ruimtecalculator van Eurobox gebruiken
  3. Globale inschatting maken op geschatte inhoud

Het goede nieuws is dat wij u kunnen helpen met alle drie de varianten! We zullen alle drie manieren hieronder voor je toelichten: 

  1. Een gedetailleerde inboedellijst maken; dit kan digitaal of op papier. noteer per vertrek in huis welke items opgeslagen moeten worden, meet de afmetingen om te bepalen hoeveel inhoud een item heeft. Reken per vertrek de totale inhoud uit, tel deze bij elkaar op. We hebben voor u een lijst opgesteld welke u kunt gebruiken:  
  2. U kunt met een tablet of mobiele telefoon onze website openen op de ruimtecalculator en per vertrek ingeven wat u wenst op te slaan, de ruimtecalculator komt met een advies aan de hand van uw berekening en u kunt direct een prijs opvragen met deze uitkomst. De ruimtecalculator vind u hier: Euroboxselfstorage.nl/ruimtecalculator.
  3. Loop met pen en papier door het huis en schat van alles wat opgeslagen moet worden de inhoud in kubieke meters, tel deze aantallen bij elkaar op. 

Extra tip, kom gewoon even vrijblijvend bij ons langs om te kijken naar wat formaten, vaak als u het gezien heeft weet u wat u nodig heeft, dit kan met of zonder afspraak, en is altijd vrijblijvend! 

Welke formaten vaak gebruikt voor opslag van inboedels? 

Kleine opslagruimtes (3-15 m³)

Kleine opslagruimtes zijn ideaal voor het opslaan van dozen, kleine meubels, archiefmateriaal of seizoensgebonden items zoals winterkleding en kerstdecoraties. De grotere varianten zijn perfect voor particulieren die tijdelijke opslag nodig hebben tijdens een gedeeltelijke verhuizing of verbouwing.

Middelgrote opslagruimtes (18-45 m³)

Middelgrote opslagruimtes bieden voldoende ruimte voor de inhoud van een appartement of een eengezinswoning. Ze zijn geschikt voor het opslaan van meubels, apparaten, dozen en andere huisraad. Deze formaten zijn populair bij mensen die hun volledige inboedel voor enige tijd moeten opslaan. 

Ik heb geen zin om alles uit te rekenen.. 

Ook dan kennen we een eenvoudige manier om te zien wat u ongeveer aan opslagruimte nodig heeft. Aan de hand van een percentage van uw woonoppervlakte bepalen we eenvoudig waar u ongeveer rekening mee moet houden. We hanteren voor een appartement gemiddeld 10-12% van uw woonoppervlakte en voor een woonhuis met tuin 8-10%. Stel u heeft nu een appartement van 90 m² dan zult u qua opslag van uw inboedel moeten rekenen op een opslagruimte met een oppervlakte van 9 tot 10,8m², wat neerkomt op ruimte van 27 tot 32 m³ inhoud. 

Help, ik heb het verkeerde formaat opslagruimte gekozen!

Als je merkt dat je meer of minder ruimte nodig hebt, kun je eenvoudig van formaat wisselen zonder extra kosten. Dit geeft je de flexibiliteit om je opslagruimte aan te passen als het formaat toch niet correct was. Dit kan zowel naar een kleinere als naar een grotere, en is binnen 5 minuten geregeld bij de receptie van uw Eurobox vestiging. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Uitbreiding opslagruimtes Haarlem

11 juli 2024

Update bouwwerkzaamheden uitbreiding opslagruimte in Haarlem. De eerste fase is gereed, en we zijn verheugd om u een update te geven over de laatste ontwikkelingen! 

Scroll naar boven