• Meer dan 45.000 tevreden klanten gingen u voor
 • 4,8 van 5 sterren

Veel gestelde vragen

Algemeen

De recepties van de Eurobox vestigingen zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. Actuele openingstijden vindt u als u een  vestiging selecteert. 

Als huurder heeft u 365 dagen per jaar tussen 06:00 en 23:00 uur zelfstandig toegang tot het Eurobox gebouw en uw eigen opslagruimte. Afwijkende tijden zijn mogelijk, echter uitsluitend in overleg met Eurobox Self Storage. 

Eurobox Self Storage heeft op dit moment 9 eigen vestigingen welke u vindt in Dordrecht, Bergen op Zoom, Rotterdam, Gouda, Leiden, Breda (in aanbouw), Noordwijk, Haarlem en Hoofddorp.

Kijkt u op de vestigingen pagina voor het adres en de contactgegevens van onze opslagcentra. 

Al onze actuele vacatures vindt u op de pagina vacatures

Indien er zich dringende omstandigheden voordoen, beschikt iedere vestiging over meerdere intercoms; deze kunt u gebruiken om in contact te komen met de storingsdienst van Eurobox. Mocht de intercom niet werken, dan vindt u op alle toegangsdeuren van de receptie een bord met het noodnummer van de storingsdienst. Tevens kunt u, uitsluitend in geval van nood, onderstaand noodnummer bellen.

Noodnummer Eurobox

Voor beide mogelijkheden geldt: als er buiten openingstijden van de receptie gebruik van gemaakt wordt voor zaken welke niet urgent zijn en die tijdens openingstijden van de receptie geregeld hadden kunnen worden: dan kunnen u hiervoor kosten in rekening worden gebracht. Hieronder wordt ook verstaan dat u uw persoonlijke toegangscode bent vergeten:

Eurobox medewerkers zullen u nooit telefonisch een toegangscode verstrekken!

Indien u uw toegangscode kwijt of vergeten bent, dient u altijd persoonlijk langs te komen bij de receptie met een legitimatiebewijs. Eurobox medewerkers zullen u nooit telefonisch een toegangscode verstrekken. De receptie van Eurobox vestigingen is geopend op werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. 

Buiten openingstijden zal u uit veiligheidsvoorschriften geen toegangscode worden verstrekt. 

Eurobox Self Storage heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Mocht u ondanks ons continue streven naar tevreden klanten een klacht of opmerking hebben, dan nodigen wij u uit om direct contact op te nemen met een medewerker van Eurobox. 

Opslag

Eurobox kan u op twee manieren helpen met het bepalen welke maat opslagruimte voor u geschikt is:

1. Neem contact op met onze ervaren medewerkers via ons gratis telefoonnummer 0800-2226222 zodat zij u persoonlijk kunnen adviseren. U bent natuurlijk ook altijd van harte welkom om bij ons langs te komen voor een vrijblijvend advies. 

2. Gebruik onze ruimtecalculator. Hierin kunt u aangeven welke spullen u wilt gaan opslaan; de ruimtecalculator toont u vervolgens het formaat en een visueel voorbeeld van een ruimte. De Eurobox ruimtecalculator voor inboedel vindt u hier, de ruimtecalculator voor zakelijke opslag vindt u hier.

Meestal per direct. Het is het eenvoudigste om even bij de betreffende vestiging binnen te lopen en samen met de storemanager een geschikte opslagruimte uit te zoeken. Dan weet u gelijk of de door u gewenste ruimte beschikbaar is en u kunt uw spullen desgewenst gelijk opslaan!

Heeft u eenmaal de keuze gemaakt voor een opslagruimte, dan schrijven wij u in en stellen samen met u een huurovereenkomst op. Dit dient persoonlijk te gebeuren bij de betreffende vestiging van Eurobox. Hiervoor dient u mee te nemen:

 • Geldig legitimatiebewijs

 • Recent poststuk voor adresverificatie (niet ouder dan 1 maand)

 • De borgsom en de eerste huurtermijn (u kunt bij ons pinnen)

Voor bedrijfsinschrijvingen hebben we ook de hieronder genoemde documenten nodig:

 • Uittreksel KvK

 • BTW-nummer

Heeft u zich ingeschreven dan kunt u de opslagruimte per direct of op het door u gewenste moment gaan huren. 

Om een ruimte te kunnen huren vragen wij u om een aantal zaken mee te nemen:

 • Een geldig legitimatiebewijs (Rijbewijs, Paspoort, Vreemdelingendocument of Identiteitsbewijs)

 • Recent poststuk voor adresverificatie (niet ouder dan 1 maand van bijvoorbeeld een Nutsbedrijf, Telefonie etc.)

 • De borgsom en de eerste huurtermijn (u kunt bij ons pinnen)

Voor bedrijfsinschrijvingen hebben we ook de hieronder genoemde documenten nodig:

 • Uittreksel Kamer van Koophandel

 • BTW-nummer

De op het KvK-uittreksel vermeldde bestuurder dient de overeenkomst te ondertekenen.

Heeft u zich ingeschreven dan kunt u de opslagruimte per direct of op het door u gewenste moment gaan huren.

Ja, dat kan! Volg deze eenvoudige stappen:

 1. Vraag een offerte aan: Ga naar onze offerte aanvragen pagina en vul het formulier in.

 2. Huur eenvoudig vanuit de offerte: Na ontvangst van de offerte kun je direct online je opslagruimte huren.

Offerte aanvragen

Ja, de minimale huurperiode bedraagt 14 dagen. 

Nee, u kunt de opslagruimte zolang huren als u wenst!

Nee, niet bij Eurobox Self Storage. U kunt de huur van opslagruimte op iedere gewenste dag van de maand beëindigen met één opzegtermijn van minimaal 2 weken. Mocht u met ons afgesproken hebben de opslagruimte voor langere tijd te huren dan kan het zijn dat u deze periode vol dient te maken.  

U ontvangt van ons na afloop van de huurperiode de waarborgsom en eventueel teveel in rekening gebrachte huurpenningen netjes binnen 2 maar meestal 1 werkdag terug! 

Eurobox heeft veel veiligheidsmaatregelen getroffen, enkele voorbeelden hiervan: 

 • Toegang tot het gebouw verkrijgt u alleen door het intoetsen van een geheime, persoonlijke PIN code.
 • Uw opslagruimte is toegankelijk via een roldeur of een loopdeur met een uniek slot waarvan u alleen de sleutels (3) heeft.
 • In en rondom het gebouw zijn tientallen bewakingscamera's aanwezig die uw goederen 24 uur per dag in de gaten houden.
 • Verder is er een alarminstallatie voor het gehele pand
 • U kunt daarnaast ook beschikken over een individueel boxalarm.
 • Bovendien lopen onze deskundige medewerkers en ons erkende beveiligingsbedrijf meerdere malen per dag een controleronde.
 • Uniek in onze branche: in iedere vestiging is het beveiligingsbedrijf in ons pand gevestigd, de beveiliging is gedurende de avond en nacht dan ook veelvuldig op ons terrein en in het pand.

U ziet, ook aan de beveiliging van uw goederen laat Eurobox niets gelegen liggen.

Eurobox Self Storage biedt u gedurende de looptijd van de huurovereenkomst een gratis verzekering aan tot een maximum bedrag van € 5000,-. In tegenstelling tot veel van onze collega opslagbedrijven hoeft u daar bij ons niet extra voor te betalen. U wordt bij andere aanbieders vaak verplicht om deze verzekering af te nemen, door de gratis verzekering van Eurobox bespaart u hierbij minimaal €15,00 per maand!

De door Eurobox Self Storage aangeboden collectieve gratis verzekering voor iedere afzonderlijke opslagruimte zorgt er voor dat u altijd verzekerd bent tegen brand, braak en verlies. Goederen die strijdig zijn met het huishoudelijk reglement en/of de algemene voorwaarden zijn uiteraard uitgesloten van de verzekering. Indien €5000 dekking voor u niet voldoende is en u zelf geen inboedelverzekering heeft, kunnen wij u desgewenst aanvullend verzekeren. Informeert u er eens naar bij de store manager.

Ongetwijfeld bent u zelf ook goed verzekerd middels een inboedelverzekering. Omdat Eurobox voldoet aan de allerhoogste brand- en inbraakeisen van het Verbond van Verzekeraars, mag u volgens uw polis hoogstwaarschijnlijk goederen opslaan in een vestiging van Eurobox Self Storage. U kunt natuurlijk ook even contact opnemen met uw verzekeringsadviseur. Deze kan u alles vertellen over uw inboedelverzekering. U dient echter wel te allen tijde uw verzekeraar ervan op de hoogte te stellen dat u uw goederen bij ons komt opslaan.

De polisvoorwaarden van de door Eurobox aangeboden verzekering vindt u hier.

N.B. Eurobox betaalt voor u de premie voor de verzekering, het is aan de verzekeraar om te bepalen wanneer en of zij tot uitkering van schade overgaan. Eurobox draagt geen risico indien de verzekeraar besluit niet tot uitkering van schade over te gaan. Dit staat tevens in de gesloten huurovereenkomst vermeld. 

Geen enkel probleem. U kunt bij Eurobox Self Storage altijd kosteloos wisselen van opslagruimte.

Het enige wat u hoeft te doen is contact opnemen met de manager van de vestiging.

Hoogwaardige verwarming en ventilatiesystemen zorgen ervoor dat uw goederen uitstekend geconditioneerd en dus vorst - en vochtvrij, liggen opgeslagen bij Eurobox. De temperatuur in onze panden wordt continu in de gaten gehouden en zal niet onder de 13° Celsius dalen.

Ja! Het in-, om en overpakken van uw goederen mag u altijd in uw opslagruimte doen. Ook administratieve handelingen mag u verrichten. Machinale handelingen mogen niet. De verzekeraars staan dit niet toe.

Onze servicemedewerkers kunnen desgewenst uw goederen voor u in ontvangst nemen of meegeven. Zo hoeft u er niet zelf bij aanwezig te zijn en kunt u de goederen ophalen, wanneer het u uitkomt. De goederen worden uitsluitend in ontvangst genomen, indien wij hiervoor door u zijn gemachtigd. Neemt u voor meer informatie over het ontvangen van goederen contact op met de storemanager van uw vestiging.

Wij berekenen u hiervoor €1,00 per pakket en €10,00 per pallet. 

De beste tips leert men in de praktijk; uit deze ervaringen hebben wij tien tips voor u geselecteerd; onderaan de tien tips vind u een link naar nog veel meer handige en praktische tips van de medewerkers van Eurobox. 

 • Verpak kleine spullen zoveel mogelijk in dozen. Er zijn speciale dozen voor boeken, kleding, etc.
 • Label de dozen aan meerdere kanten en zet op de doos wat erin zit, zodat u later uw spullen altijd gemakkelijk kunt terugvinden.
 • Sluit de dozen goed af en pak ze zo in dat ze niet in elkaar zakken als u ze opstapelt in uw box.
 • Bescherm uw meubels en matrassen zoveel mogelijk met speciale hoezen of verhuisdekens (deze zijn verkrijgbaar in onze shop).
 • Omwikkel spiegels, schilderijen en posters en plaats ze rechtop tegen de wand.
 • Plaats de spullen die u veel gebruikt zo dicht mogelijk bij de ingangsdeur van uw box.
 • U kunt uw ruimte optimaal benutten door gebruik te maken van stellingen.
 • Reinig koelkasten en vriezers goed voordat u ze in uw box opslaat en laat ze openstaan. De inhoud kunt u weer gebruiken voor opslag van kleine spullen.
 • Demonteer grote meubelstukken zoveel mogelijk.
 • Banken kunt u rechtop zetten. Als u dat doet, leg er dan wel iets onder, bijvoorbeeld een stuk karton of plastic.

Wij hebben de beste tips van de ervaren medewerkers van Eurobox voor u verzameld! Kijk voor meer opslagtips op onze "tips bij opslag" pagina!

U betaalt bij ons bij vooruitbetaling per automatische incasso. Hiertoe geeft u een volmacht af bij het ondertekenen van de huurovereenkomst. Bedrijven krijgen uiteraard van ons maandelijks een BTW factuur toegestuurd, maar deze worden ook per automatische incasso voldaan. Bij het inchecken en voor het kopen of huren van spullen kunt u bij ons contant of per PIN betalen.

Ja. Bij Eurobox geldt een opzegtermijn van slechts 2 weken. U kunt de huur iedere dag van de maand laten eindigen. In tegenstelling tot veel andere aanbieders van opslagruimte hoeft u dus niet te wachten tot het einde van de huurperiode. Eventueel te veel betaalde huur krijgt u uiteraard van ons terug, waardoor u alleen de feitelijk gehuurde dagen betaalt. Dat is wel zo eerlijk.

Wij verzoeken u de opzegging schriftelijk aan ons kenbaar te maken, dat kan aan de receptie, per e-mail of per post.

Indien u per e-mail wenst op te zeggen, dient het e-mailadres bij ons in de administratie bekend te zijn. 

Nee, wij rekenen geen borg meer voor opslagruimte, op andere diensten kan een borg van toepassing zijn. 

Nadat wij de schriftelijke opzegging van de huurovereenkomst van u hebben ontvangen, stoppen wij de overeenkomst op de door u gewenste dag; op deze dag maken wij voor u de eindafrekening op. In de regel heeft u dezelfde werkdag, nadat het contract is beëindigd, de eventueel van toepassing zijnde waarborgsom en eventueel te veel betaalde huurpenningen weer terug op de bij ons bekende bankrekening.

Transport

Als u een verhuisbus, verhuiswagen of aanhangwagen wilt gaan huren, is het raadzaam om even telefonisch contact op te nemen met de vestiging of één van onderstaande reserveringsformulieren in te vullen. Het Eurobox personeel zal de beschikbaarheid voor u controleren en reserveren indien deze beschikbaar is. Daarna kunt u de sleutel van het transportmiddel ophalen bij de vestiging op de afgesproken huurdag.

Ja, op zowel aanhangwagens als verhuisbussen dient een borg betaald te worden. 

Het borgbedrag voor de aanhangwagens van Eurobox bedraagt € 100,-.

Het borgbedrag voor zowel de verhuisbus als de verhuiswagen bedraagt € 250,-.

Indien u het vervoersmiddel in dezelfde staat op het afgesproken moment weer inlevert (bij verhuisbussen tevens afgetankt) ontvangt u per direct de borgsom weer retour. De borgsom kunt u per PIN of contant voldoen. Wij accepteren geen credit cards!

Het eigen risico voor aanhangwagens bedraagt €250,- voor verhuisbussen bedraagt dit €1500,-*.

* Het eigen risico is afhankelijk van het soort schade waarop het eigen risico van toepassing is, neemt u contact op met een medewerker voor meer informatie over het eigen risico. 

Een dag een aanhangwagen huren is mogelijk van 06:00 uur tot 23:00 uur. 

De verhuisbus en verhuiswagen kunt u voor een halve dag of een hele dag huren. Een halve dag is of van 9 tot 13:00 uur of van 13:30 tot 17:30 uur. Een hele dag is van 9:00 tot 17:30 . Op zaterdag en zondag kunt u het transport alleen voor hele dagen huren in verband met de beperkte openingstijden van de receptie. Op zaterdag is de receptie open vanaf 10:00 uur tot 15:30 uur, op zondag is de receptie gesloten.

De minimale leeftijd voor het huren van een verhuisbus en de verhuiswagen met laadklep bij Eurobox is 21 jaar én minimaal 2 jaar in bezit van het rijbewijs. 

De verhuisbussen hebben altijd 3 zitplaatsen. 

U kunt onbeperkt kilometers rijden met de door u gehuurde bus, echter de eerste 100 kilometers zijn vrij van kosten, daarna rekenen wij € 0,23 per kilometer. U kunt bij ons de extra kilometers niet afkopen. 

U krijgt uw vervoersmiddel bij Eurobox altijd mee met een volle brandstoftank. Om te voorkomen dat u extra kosten voor brandstof moet betalen, moet u het vervoersmiddel met een volle tank weer inleveren. Om discussie te voorkomen willen wij altijd uw tankbon ontvangen/inzien ! 

Ontbrekende brandstof bij het inleveren moet u betalen en daarnaast rekenen wij € 42,50 incl BTW voor personele begeleiding naar het tankstation. Deze kosten worden in mindering gebracht op de betaalde waarborgsom. Daarnaast is het zo dat de prijs per liter die Eurobox rekent hoger kan zijn dan de prijs bij het plaatselijke benzinestation. Het is dus raadzaam om het vervoersmiddel weer in te leveren met een volle brandstoftank zo voorkomt u discussie.

Alleen bij beschikbaarheid is het mogelijk het vervoersmiddel langer te gebruiken dan de vooraf met u afgesproken huurperiode; u heeft hiervoor dan ook expliciete  toestemming nodig van Eurobox Self Storage. Neem altijd telefonisch contact met de storemanager op om te bespreken of verlenging mogelijk is! 

Voor onbezorgd gebruik van uw vervoersmiddel kunt u in noodgevallen een beroep doen op de pechhulp. Alle bussen van Eurobox zijn voorzien van een ANWB pechhulp abonnement of Mercedes pechhulp. De lidmaatschapkaart is kenteken gebonden en ligt in het dashboardkastje. 

De aanhangwagens van Eurobox hebben geen eigen verzekering, een aanhangwagen dient altijd verzekerd te zijn middels de verzekering van het trekkend voertuig. Controleert u voor u de aanhangwagen huurt bij uw verzekering naar de voorwaarden en de dekkingen. 

Op het moment dat u met schade en/of diefstal aan onze aanhangwagen wordt geconfronteerd, dient u direct contact op te nemen met de vestiging waar u het vervoersmiddel heeft gehuurd. In alle schadegevallen dient u een Europees Schadeformulier in te vullen met de betrokken partijen.

 

De transportmiddelen zoals de verhuisbus en verhuiswagen met laadklep zijn door Eurobox Self Storage verzekert tegen schade en diefstal.

Op het moment dat u met schade en/of diefstal wordt geconfronteerd, dient u direct contact op te nemen met de vestiging waar u het vervoersmiddel heeft gehuurd. In alle schadegevallen dient u een Europees Schadeformulier in te vullen met de betrokken partijen.

Bij schade bedraagt het eigen risico € 750,00 + artikel 10.1 van algemene voorwaarden 1e jaar premieverschil. In het geval van bovenhoofdse schade vervalt voorstaande en bedraagt het eigen risico € 1500,00 + artikel 10.1 van algemene voorwaarden 1e jaar premieverschil.

Verhuisartikelen

Eurobox heeft een zeer ruim assortiment verhuis-/verpakkingsmaterialen te koop. Zo verkopen wij onder andere folies, verhuisdekens, hoezen en diverse formaten verhuisdozen om uw spullen tijdens het transport optimaal te beschermen. Ons volledige assortiment kunt u hier bekijken. 

Nee, dat is helaas niet mogelijk. U kunt ze wel bij ons kopen. Wij adviseren u voor het transport en de opslag van uw goederen uitsluitend nieuw verpakkingsmateriaal te gebruiken.

Postbus faq

Ja zeker, wij verhuren postbussen aan zowel particulieren als aan bedrijven. 

Nee, u kunt zich met een postbus van Eurobox niet inschrijven in de Gemeentelijk Basis Administratie (GBA).

Scroll naar boven